dissabte, 14 de juliol de 2012

Treballs d'alumnes

Treballs diversos en paper, fusta, metall, cartó,...
Data: des de 1910 fins a l'actualitat

L'activitat de l'aula ha anat sempre acompanyada de treballs realitzats pels alumnes com a complement a l'estudi. En la majoria de les disciplines és normal la confecció de cartells, esquemes, mapes, etc. En Ciències Naturals la varietat de treballs és major ja que es poden realitzar, a més, dibuixos d'observacions microscòpiques, mapes climàtics, topogràfics, geològics, de distribució de éssers vius o inanimats, representacions de la natura, esquemes i fotografies d'òrgans i aparells d'animals i plantes, dibuixos esquemàtics de muntatges experimentals, models tridimensionals de molècules, òrgans, estructures geològiques, etc.
 
Mapa de salinitat dels oceans (de Schott)
A l'IES Lluís Vives es conserven alguns dels treballs realitzats pels alumnes durant la dècada de 1910, quan impartia classes d'Història Natural i Fisiologia i Higiene el professor Celso Arévalo Carretero. Són tots làmines en color, algunes de les quals estan emmarcades. Aquests treballs estan perfectament catalogats, per Luis Pardo García, en la publicació de 1919 "El Museo de Historia Natural del Instituto de Valencia. La Sección escolar", en el volum IV dels Anales del Instituto General y Técnico de Valencia.

Distribució de la temperatura, pressió,
vent i pluviositat del Globus

Observacions microscòpiques de pràctiques d'Higiene

  
Molècula d'ADN


Entre els treballs més moderns destaca la molècula d'ADN, de 90 cm d'alçària, confeccionada en fusta pintada i metall, per alumnes de 4t d'ESO, coordinats pels professors Elisa Aranda Santandreu, Amparo Gras i Julio Olmo Escribano, durant el curs 2002/03.

També tenen interés les maquetes d'estructures geomorfològiques en fusta i suro o cartó pintats, realitzades igualment per alumnes de 4t d'ESO entre els anys 2003 i 2008, coordinats per la professora Elisa Aranda Santandreu.

Un treball més actual, de 2012, és la representació a escala dels astres del sistema solar realitzada, en fusta, metall, suro, cartó i poliestirè pintats, per alumnes de 1r d'ESO, coordinats pels professors Miquel Pérez i Luis Felipe Moreno Vázquez.

Representació a escala del Sistema Solar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada