dimarts, 12 d’abril del 2016

La Història Natural dels Tarongers de Risso i Poiteau tanca el cercle a l'Institut Lluís Vives

Histoire Naturelle des Orangers. Edició facsímil
Llibre amb 280 pàgines de text i 109 làmines
Autors: A. Risso i A. Poiteau
Idioma del text: francès
Idioma de les làmines: francès i italià
Data: 2000
Editor: CM CONNAISSANCE & MÉMOIRES. París
Impressor: Imprimerie F. Paillart. Abbeville


Després de donar a conèixer en aquest blog l'existència d'un exemplar de l'excel·lent obra de 1872 Histoire et Culture des Orangers d'A. Risso, A. Poiteau i M. A. du Breuil a la nostra biblioteca històrica el professor Salvador Zaragoza Adriaensens es va posar en contacte amb nosaltres per donar-nos a conèixer el seu esplèndid treball sobre aquesta i la seua predecessora: Histoire Naturelle des Orangers d'A. Risso i A. Poiteau de 1818-1822.




El professor Zaragoza va cedir amablement a la nostra biblioteca un exemplar dedicat de la seua obra publicada, juntament amb Bernard Aubert, per l'editorial CONNEISANCE & MEMORIES de París en 2002.

Uns mesos
després el professor Zaragoza ens va cedir també un exemplar facsímil de l'obra de Risso i Poiteau de 1818-1822, concretament el núm 445 dels 500 que inclou l'edició espanyola, de l'any 2000, realitzada igualment per l'editorial CONNEISANCE & MEMÒRIES de París.

D'aquesta forma el nostre centre ha arribat a reunir una interessant trilogia d'obres dedicades al cultiu dels tarongers d'indubtable interès històric i científic pel destacat prestigi mundial dels seus autors, la qual cosa ens va permetre realitzar a l'institut una interessant miniexposició amb els tres exemplars.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada